1-3 dagars leverans, Inom Sverige: Fast fraktkostnad 69kr, Fri frakt över 2000kr

Priser inkl. moms
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Schott N.Y.C

Schott N.Y.C är ett stycke Amerikansk historia. Deras ikoniska stilar som produceras för hand i nästan 100 år har blivit ingjutna i den amerikanska kulturen och har tjänat som stridsflaggor för den amerikanska andan.

Under det tidiga 1900- talet så gick de två Schott bröderna ihop, i New York, för att tillsammans tillverka regnjackor. Detta var början till vad som skulle komma att bli det kultförklarade varumärket Schott N.Y.C!De två Schott bröderna gjorde succé i USA när de var först ut med att sätta en dragkedja på jackor, och deras design revolutionerade sättet folk klädde sig.

Schott N.Y.C är idag nästan synonymt med läderjackan och motorcykeljackan. Schott N.Y.C började tillverka läderjackor under 1920- talet. Dessa läderjackor var hållbara, robusta och blev omedelbart en favorit. För flera generationer av motorcykelälskare blev Schott N.Y.C en symbol för spänning, äventyr och fara.

Allt eftersom att världen förändrades breddade Schott N.Y.C sitt sortiment. Man inkluderade nu mer än bara regnjackor, läderjackor och motorcykeljackor. Nu började Schott N.Y.C tillverka bomberjacker till det amerikanska flygvapnet och ullrockar åt männen i marinen.

Under 50- talet så blev Schott N.Y.C starkt förknippat med snabba bilar och Rock and Roll, efter att rebellen och filmstjärnan Marlon Brando bar sin Schott Perfecto® läderjacka i en storfilm. Bland ungdomar blev jackan omåttligt populär men på skolor och andra institutioner förbjöds läderjackan, då den ansågs stå för en depraverad ungdom.

På 70 och 80- talet gick Schott N.Y.C hand i hand med Punk och Rock- rörelsen. För stjärnor som Blondie, The Ramones och The Six Pistols var Schott Perfecto® det självklara valet och unga musikälskare var inte sena att följa efter.

Idag drivs Schott N.Y.C av fjärde generationen Schotts och är således ett äkta, amerikanskt familjeföretag. De tillverkar fortfarande klassiker som motorcykeljackor, läderjackor, rockar och bomberjackor, men har även lagt till modernare attribut. Många av Schott N.Y.Cs jackor tillverkas fortfarande i USA. Idag satsar Schott N.Y.C även på lättare bomberjackor av nylon, med mycket brodyr och blockfärger.Man har lyckats behålla sin identitet men med en modern twist.Många av Schott N.Y.C brodyrmönster är inspirerande av det amerikanska flygvapnet och den amerikanska flottan.

Schott N.Y.C är ett tidlöst varumärke som står för kvalitet, nytänk och amerikansk patriotism.