1-3 dagars leverans, Inom Sverige: Fast fraktkostnad 69kr, Fri frakt över 2000kr

Priser inkl. moms
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (44)1 2 Sista 100 per sida

Stevenson Overall Co.

Stevenson Overall Co.

Stevenson Overall company är ett anrikt amerikanskt företag som ursprungligen drevs i Portland, Indiana i USA. Stevenson Overall Co. var på den tiden kända för att tillverka work wear och overaller och var särskilt stora på 1920- 1930- talet.

Företaget nyanserades 2005 av designern Atsusuke Tagaya som med ett genuint intresse för vintage denim och hantverkarglädje byggde upp företaget till vad det en gång varit.

Det nya Stevenson Overall Co. syftar till att återupprätta det ursprungliga tillvägagångssättet för tillverkning av jeans. Man har valt att använda sig av sömnadstekniken "single-stitch, flat felled seam” som var en teknik man använde före 1920- talet. Anledningen till att man valt att fortsätta använda denna okonventionella sömnadsteknik är att man vill ge jeansen samma höga kvalitet och utseende som de man ursprungligen tillverkade på Stevenson Overall Co.

Mångfalden i kollektionerna skapas idag med inspiration från vintage kläder, tyger och konst. Man strävar efter att återupptäcka de mönster och detaljer som gick förlorade vid denna tidpunkt och kombinera hantverk med det moderna och universella. “Nostalgic but new, modern and universal”.

Stevenson Overall Co.