1-3 dagars leverans, Inom Sverige: Fast fraktkostnad 69kr, Fri frakt över 2000kr

Priser inkl. moms
Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
Artikelnummer˄˅
VISAR 1-24 (78)1 2 3 4 Sista 100 per sida

Skate Shop Day 2024 den 17 februari

Skate Shop Day

Ja, vi kommer att fira Skate Shop Day varje år med livemusik, tävlingar, mat och bra erbjudanden på skateboard-grejer. Nästa datum är inte helt fastställt än, men det kommer troligen att vara den 17 februari 2024.

På samma sätt som musik motsvarigheten Record Store Day, är Skate Shop Day en årlig händelse som äger rum i februari. Syftet är att erkänna det hårda arbete som utförs av skatebutiker runt om i världen och samla skatare för att fira deras betydelse.

 "Det finns två saker i den här världen som jag är mycket tacksam för, musik och skateboardåkning. Dessa släktingar har format vem jag är, och jag har ägnat de senaste 25 åren åt att göra fysiska skivor för mom-and-pop indie skivbutiker att sälja och tjäna sin blygsamma försörjning. Jag skapar det här programmet för att fira de verkliga påverkarna som är pelare i sin gemenskap och har hjälpt till att uppfostra tusentals barn som mig själv. Skateboardåkning var det första som lärde mig om självförtroende och hårt arbete. Som de flesta i skateindustrin skulle jag tillbringa mina dagar i min lokala skatebutik när jag var 10 år gammal och titta på Bones Brigade-videor och inte gå hem förrän jag hade lärt mig och klarat av de tricks jag precis hade sett. Jag var aldrig en lagsport kille och skateboardåkning lärde mig att jag kunde göra något om jag fortsatte med det, och det var 'jag mot mig' attityden som verkligen resonera. Den självständigheten är något som förberedde mig för min karriär inom musiken. Skivbranschen har förändrats en hel del sedan jag började med vinyl-LP-försäljning och tillverkning som har minskat dramatiskt. Det leder till att dessa pelare i våra samhällen stänger eftersom de inte har de varor de behöver för att driva sin verksamhet. Indie-industrin, tillsammans med de stora skivbolagen, samlades alla för att skapa Record Store Day för att fira dessa småföretag och ge dem exklusivt innehåll. Jag vill tillämpa detta på Skate Shops. Det har aldrig riktigt funnits en dag som firar dessa unika butiker, de som mal på varje dag för att ge barn en kulturell mötesplats som inte är internet.

 Även om jag inte åker skateboard mycket eller är inom branschen, är det fortfarande en del av det som har format mig till den jag är idag. Mina världar kolliderade en gång när jag bar en t-shirt från en butik i Liverpool som jag sålde musik till, och som hade namngivits efter en låt som vi släppte av Madlib och The Lootpack som hette Lost Art. Jag var på Lord Windsor Coffee Shop och Geoff Rowley, som jag kände till men inte personligen, kom fram till mig och frågade "var fick du tag på den där tröjan?" Jag berättade att jag sålde musik till butiken i Liverpool och han sa "det är min hemstad butik, de var min första sponsor". Hur många barn introducerade den skateboardbutiken till musiken jag kämpade för? Det här programmet handlar om de verkliga jävla influenserna, killen som frågade mig om jag hade hört talas om Freestyle Fellowship när jag köpte en Pharcyde-skiva 1992. Killen som visade mig bilderna av Neil Blender på Sadlands som gjorde en boneless från stenen, inte personen med 10 000 000 följare på Instagram med ett skateboard eller som kallar vinylskivor för "vinyls"! Låt oss fira små företag och ge dem något för att hålla sig flytande. Jag uppmanar alla att komma samman den 19 februari varje år och ge dessa butiker något exklusivt för att hjälpa deras bottenrad under året. Om skivindustrin kan göra det, och butiker kan tjäna mer på RSD på en dag än vad de gör på fem månader, så kan skateboardindustrin också göra det. Ingen av oss skulle vara någonting utan de lokala butikerna som format oss till de människor vi är." - Scotty Coats, medgrundare av Skate Shop Day & Senior Vinyl Marketing Manager @ Capitol Records.