1-3 dagars leverans, Inom Sverige: Fast fraktkostnad 79kr, Fri frakt över 3000kr

Priser inkl. moms
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (48)1 2 Sista 100 per sida

Dickies

Dickies Men

Dickies har gjort de slitstarkaste, smartaste, kläder för arbetstagare världen över sedan 1922. Dickies rykte bygger på kläder med tillförlitlighet.

Dickies är ett anrikt amerikanskt klädesföretag som grundades i början av 1900-talet. Sedan starten har Dickies varit dedikerade tlll att göra riktigt bra arbetskläder, eller workwear som de kallar det. Jeans, byxor, overaller och denim har länge varit deras specialitet.

Under andra världskriget fick Dickies tillverka uniformer åt den amerikanska armén. Detta satte Dickies på kartan och bekräftade deras ställning som ledande tillverkare av amerikanska arbetskläder, jeans, overaller och jackor.

Efter kriget sattes arbetarnas förhållanden i fokus. Bättre arbertsförhållanden och adekvata arbetskläder blev ett krav och Dickies fortsatte växa. Efter andra världskriget expanderade Dickies till Europa och mellanöstern med deras populära workwear.

Dickies har länge varit ett pupulärt klädesmärke för subkulturer som Rockabilly, hiphop och skate och motorcykel. Dickies har sedan en längre tid haft sitt eget team av sponsrade skejtare som tävlar under Dickies flagga. De har även utformat kollektioner med streetwear som är anpassade för skateboarding med Dickies unika funktioner. Dickies har även ett team sponsrade motorfantaster som tävlar i NASCAR. Dickies har utformat kläder anpassade för framförande av motorfordon som har blivit mycket populära.

Än idag är det Dickies workwear som är de populäraste, även om deras streetwear kollektioner är en riktig uppstickare!

Dickies